Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeer hoge belangstelling verduurzamen Van Deventerlaan en Vijverhof buurten

Beste Buurtgenoot,

In bijgaande presentatie treft u de belangrijkste resultaten van de enquête die we samen met de stichting Buurkracht hebben gehouden over de behoefte aan het verduurzamen van de buurt .

De respons was verrassend hoog. Van de circa 600 woningeigenaren in de buurten rond van Deventerlaan en Vijverhof hebben 258 buurtgenoten de enquête ingevuld, dat is 43%. Dit betekent dat er grote belangstelling is om de eigen woning qua duurzaamheid te verbeteren en te onderzoeken of dit gezamenlijk kan gebeuren.

Als commissie Energietransitie van de wijkvereniging zijn we erg blij met deze respons. En we beseffen ook dat het verwachtingen schept. Gelukkig hebben 41 buurtgenoten zich gemeld om actief mee te helpen: dat is geweldig, want alleen samen kunnen we deze uitdaging aan.

Uit de enquête volgt dat het opzetten van 3 trajecten welkom is:  isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Met de enquêteresultaten in de hand hebben wij een gesprek gevoerd met de gemeente om hulp te vragen bij het verder begeleiden van de trajecten, zowel op technisch als op organisatorisch vlak. De gemeente heeft gezegd open te staan voor dit initiatief  We zullen een en ander de komende weken verder met de gemeente afstemmen.

Met het terugkoppelen van de enquêteresultaten naar de buurtbewoners hebben we de eerste stap gezet van de reis die we samen gaan aken. Er zullen nog vele stappen volgen.

Open hier de presentatie

 

 

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!