Zoek
Sluit dit zoekvak.

Workshop “Schets je tuin” 22 maart 2018

De workshops worden gratis aangeboden door de gemeente in samenwerking met Wijkvereniging Oud Voorburg en Tuinenpark De Groene Zoom. Het is een actie in het kader van Operatie Steenbreek: steentje er uit, plantje er in.

Op donderdag 22 maart zal Madelon Oostwoud twee workshops “Schets je tuin” geven. Tijdens de workshops begeleidt Madelon de deelnemers bij het maken van een mooie schets van de eigen tuin. Iedere deelnemer heeft aan het einde van de workshop een aantrekkelijke tuintekening die gebruikt kan worden bij het verder inrichten van de tuin en het inwinnen van aanvullend advies bij tuincentrum of kweker. Let op! Om een schets te maken is het belangrijk dat deelnemers de maten van hun tuin in meters vooraf opmeten. De workshop duur 2 tot 2,5 uur.

Madelon Oostwoud is auteur van “Een kleine eetbare tuin met vaste planten” van KNNV-Uitgeverij. Dat is niet zomaar het zoveelste tuinboek. Veel tuinboeken gaan over mooie siertuinen of moestuinieren, maar de combinatie ” sfeervolle tuinen én eetbare planten” was er nog niet. Het boek is een handleiding waarmee iedere tuinier aan de slag kan om zijn tuin, balkon of terras om te toveren in een eetbare siertuin. Bij het boek is een los cahier. Dat is een unieke plantenlijst; niet eerder zijn alle eetbare vaste planten overzichtelijk bijeen gezet met vermelding van grond- en lichtbehoefte, groeihoogte en -breedte én bruikbaarheid in de keuken.

De workshops vinden plaats op 22 maart in de kantine van Tuinenpark De Groene Zoom, op de volgende tijdstippen

  • 14.00 – 16.30 uur
  • 19.00 – 21.30 uur

Er is plaats voor 20 personen, dus wees er snel bij. Heeft u interesse geef u dan op via www.lv.nl/schetsjetuin.

Tuinenpark De Groene Zoom is een actieve volkstuinvereniging met ruim 100 tuinen. Adres Groene Zoom 17, 2491EJ Den Haag. Bereikbaar per fiets via Wijkerbrug en het fietspad Schrepelpad bij Tuincentrum Hofstede, per auto bij Voetbalvereniging Wilhelmus de Groene Zoom op en doorrijden tot de Atletiekbaan van Sparta. Daar kunt u parkeren. Voor een plattegrond zie De Groene Zoom 17

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!