Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijkvereniging praat mee

gemeenteraadsverkiezingenOp 19 maart 2014 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Op dit moment zijn de politieke partijen bezig met het schrijven van het partijprogramma. Voor de Wijkvereniging een mooie kans om aandacht te vragen voor onze wijk. We hebben nogal wat punten die aandacht van de politiek goed kunnen gebruiken.

Dat is in de eerste plaats de Herenstraat en de toenemende leegstand. Behalve de nodige winkels die nu te huur staan of dat binnenkort zijn, zoals Juwelier Toetenel en de handwerkwinkel, komen daar in 2014 ook de gemeentelijke gebouwen bij, zoals het gemeentehuis en het pand aan de Rozenboomlaan. Wat gaat daar mee gebeuren? En wat doet de straat manager die onlangs door de gemeente is aangesteld? Het Stadsmuseum baart ook grote zorgen. Het is net prachtig opgeknapt, maar zonder betaalde directeur hangt de toekomst aan een zijden draadje.

De overlast van geparkeerde auto’s op stoepen, met name in de zijstraten zoals de Laan van Swaensteijn (nota bene naast een basisschool) is ook een punt van zorg. Sommige straten zijn alleen te passeren over de rijbaan. Dat maakt ze bijna onbereikbaar voor iedereen die slecht ter been is en met een rollator of kinderwagen loopt. De verdwijnende zorg voor ouderen vraagt ook om maatregelen. Wij pleiten voor een grotere rol voor wijkcentrum De Oranjehoek waar nu slechts een keer per week een maaltijd voor ouderen wordt geserveerd, maar de pedicure is opgeheven. Tot slot zijn het de jongeren die steun verdienen, nu velen door de economische maialse tussen wal en schip dreigen te komen. (24-9-2013).

gemeenteraadsverkiezingen

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!