Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verduurzamen doe je samen

Hoe maak je onze mooie jaren dertig woningen klaar voor een meer duurzame toekomst? Om die vraag te beantwoorden staat dit najaar een serie voorlichtingsavonden gepland.

De gemeente trapt af met en online sessie op maandag 3 oktober. Die richt zich op isolatie-maatregelen en is bedoeld voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg. Het is dus een algemene inleiding op het onderwerp isolatie.

Op maandag 17 oktober hebben wij als buurt (Oud Voorburg ten noorden van de Parkweg) een informatieavond georganiseerd over mogelijkheden om onze jaren 30 woningen te isoleren. Onafhankelijke experts van het Regionaal Energie Loket (REL) hebben 5 representatieve woningen onderzocht op mogelijkheden. De resultaten daarvan worden gedeeld: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en het isoleren van ramen en deuren.

Aansluitend is het mogelijk om met de expert van het REL en de door het REL geselecteerde leveranciers van gedachten te wisselen. En er is persoonlijk contact met buren in vergelijkbare situatie. De informatie is dus heel specifiek voor onze jaren 30 huizen

Op maandag 31/10 praten we jullie bij over de mogelijkheden van zonnepanelen. Ook hier zijn leveranciers aanwezig en wordt op basis van de onderzochte huizen informatie gedeeld. Aansluitend is het mogelijk met experts en leveranciers te spreken.

Op maandag 7/11 richten we onze aandacht op warmtepompen. Ook hier zijn de ervaringen met de onderzochte huizen het startpunt voor een praktische informatieve avond. De aanwezige leveranciers kunnen u gericht adviseren.

Samenvattend

Ma 3/10 19:30 u Online Algemene voorlichtende sessie over isolatie Alle inwoners gemeente L-V
Ma 17/10 20:00 u Dalton Voorburg Informatie avond over isolatie, obv onderzochte woningen Oud Voorburg Noord
Ma 31/10 20:00 u Dalton Voorburg Informatie avond over zonnepanelen, obv onderzochte woningen Oud Voorburg Noord
Ma 7/11 20:00 u Dalton Voorburg Informatie avond over warmtepompen, obv onderzochte woningen Oud Voorburg Noord

 

Dat is veel informatie. We hebben ons best gedaan die informatie zo relevant en onafhankelijk mogelijk te maken. We hopen jullie te zien bij de verschillende sessies en praktische adviezen aan te bieden waar je mee aan de slag kan.

Tot ziens!

Namens de Oud Voorburgse buurtteams

Karen Hazelaar, Peter den Dekker, Hein Vettewinkel, Jan-Willem de Koning

Wil je meer weten over de 3 buurtteams (isolatie, zonnepanelen en warmtepompen ? Kijk dan op https://oud-voorburg.buurkracht-online.nl/

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!