Zoek
Sluit dit zoekvak.

Slibdepot Westvlietweg

Op 8 maart 2023 werden we allemaal opgeschrikt door een bericht in de lokale media over de komst van een slibdepot vlakbij Oud Voorburg. Het heeft wel 4 weken geduurd voordat we over alle resultaten van de onderzoeken naar lucht, geluid, water en verkeer konden beschikken. De Omgevingsdienst Haaglanden heeft een ongekende grote hoeveelheid zienswijzen ontvangen.

Het bestuur van uw wijkvereniging heeft een gedetailleerde zienswijze ingediend.

De beoogde nieuwe locatie ligt op het bedrijvenpark Westvlietweg in Den Haag. Het ligt in de Vlietzone. De provincie Zuid-Holland heeft in 2019 besloten de Vlietzone op te nemen in het Landschapspark Zuidvleugel. In februari 2023 is door de Statenleden unaniem een motie aangenomen waarin staat dat HMC-categorie en- of zwaar transportbedrijven niet passen in het beeld “Vlietwaardig”.

Bovendien is er overeenstemming tussen de provincie en de gemeenten Den Haag en LV dat de Westvlietweg gevaarlijk is door het vele vrachtverkeer. De gezamenlijke intentie is een slow lane of fietsstraat te realiseren. Meer vrachtverkeer mag niet worden toegestaan.

De ontwikkelingen voor de Vlietzone onder regie van de Provincie zijn van het allergrootste belang voor de inwoners langs de Vliet.

 

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!