Zoek
Sluit dit zoekvak.

Monumenten in de wijk

open_monumentendag_2013In onze wijk zijn 10 monumenten te bezichtigen tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september van 10.00 tot 17.00 uur. In de hele gemeente Leidschendam Voorburg en Stompwijk zijn in totaal 24 gebouwen open, waaruit wel blijkt dat wij in onze wijk een ware concentratie aan monumenten hebben. En dan zijn ze dit jaar niet eens allemaal open, zoals Eemwijk, dat vorige jaren wel en nu niet mee doet.

De bescherming en het behoud van de monumenten is dan ook voor de Wijkvereniging een belangrijk aandachtspunt. We zijn nu met de Gemeente in gesprek over onze wens om de lijst te beschermen monumenten uit te breiden met andere historisch of architectonisch belangrijke objecten. Dit naar aanleiding van de afbraak van de laatste boerderijen aan het Oosteinde, waar de Wijkvereniging zich tevergeefs tegen heeft verzet.

De 10 gebouwen in onze wijk zijn allemaal een bezoek waard. We raden in het bijzonder de Martinuskerk aan, met een in Nederland uniek kerk labyrint bij de ingang en net prachtig gerenoveerd. Op het Oosteinde is ook Onder de Linden, de voormalige orangerie en tuinhuis van Prinses Marianne, te bezichtingen tijdens vier rondleidingen door de huidige eigenaresse. Verder bevelen we een bezoek en rondleiding over de Algemene Begraafplaats aan de Parkweg aan. Hier liggen tal van opmerkelijke graven. En het is prachtig door de Gemeente gerestaureerd en binnenkort komt daar, mede dankzij de Wijkvereniging en Mooi Voorburg, het historische poortgebouw bij. (6-9-’13).

open_monumentendag_2013

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!