Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lightrail: Nota van Antwoord op ingediende zienswijzen

Quickscan naar alternatieve route wordt toegevoegd

Twee extra routes worden toegevoegd. Het gaat om het traject tussen Den Haag Centraal, de Binckhorst en Station Voorburg en een aansluiting richting Delft. Naast de route via de Maanweg wordt nu gekeken naar een route via de Zonweg en Regulusweg. Verder wordt een route via de Binckhorstlaan en het bestaande tramspoor in de Prinses Mariannelaan meegenomen. De uitbreiding komt voort uit de zienswijzen die zijn ingediend bij de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Tot op heden is onduidelijk of er een tunnelvariant wordt onderzocht. Er wordt ook regelmatig gesproken over een verdiepte variant en op een open tunnelbak zoals de Utrechtsebaan zit natuurlijk niemand in Voorburg te wachten.

De leden van het bestuur van Oud Voorburg volgen alle presentaties en lezen alle documenten die ook de raadsleden worden gestuurd en we hebben regelmatig contact met andere Voorburgse organisaties. We volgen en delen de zorgen van de bewoners van de Voorburgse Binckhorstlaan. Voor die straat staat een lightrail gepland van Binckhorst naar Prinses Mariannelaan.

Als je zo naar die plattegronden kijkt en de teksten bestudeerd lijkt het wel alsof de ontwerpers van die plannen nog nooit in de Voorburgse Binckhorstlaan zijn geweest. Nog nooit op het Stationsplein Huygens’ Hofwijck met de tuin hebben bewonderd. Het kan gewoon niet worden uitgevoerd zoals het is bedacht op een groot computerscherm.

 

 

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!