Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lezing: Hoe Voorburg Dorp de laatste 40 jaar veranderde

Meindert Marijs geeft een lezing over “Hoe Voorburg Dorp de laatste 40 jaar veranderde” op donderdag 18 mei van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Oude Kerk, Herenstraat 77 in Voorburg.

Veranderingen van ziekenhuis Sint Antoniushove tot en met de bouw van de Utrechtsebaan. Meindert neemt u mee langs beeldbepalende gebouwen, die verdwenen zijn en door nieuwbouw vervangen. Vaak werd het dorpsbeeld hierdoor totaal veranderd.

Denkt u maar aan het Hofje van Vis, het oude politiebureau, het oude station Voorburg, het Koningin Wilhelminaplein, het Forum Theater en de remise van de Blauwe Tram. Aan de hand van ruim 250 afbeeldingen, geprojecteerd op een groot scherm in de kerk, volgen we deze veranderingen op de voet. Zondermeer een verrassende avond met nostalgische beelden! De technische realisatie is van Cees Nijgh.

Deze lezing is onderdeel van de Pelikaanlezingen die worden georganiseerd om de communicatie tussen kerk en samenleving te bevorderen. De entree van € 5,00 komt geheel ten goede aan de restauratie van de toren van de Oude Kerk. In de pauze kunt u genieten van een glaasje wijn of fris. Surf voor meer informatie naar www.oudekerkvoorburg.nl

 

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!