De Nationale Tuinvogeltelling, 29, 30 en 31 januari

Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 januari 2021 organiseert de Vogelbescherming Nederland de Nationale Tuinvogeltelling. Je doet mee door op één van die dagen een half uur lang vogels te tellen. Een superleuke activiteit, en ook nog eens helemaal corona-proof!

Dankzij de NationaleTuinvogeltelling weet Vogelbescherming Nederland hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen ze vogels beter helpen en beschermen.

Zo doe je mee

Wie zin heeft om mee te doen, telt op vrijdag, zaterdag of zondag een half uur lang alle vogels die in je tuin of op je balkon landen. Schrijf op om welke soort vogel het gaat, bijvoorbeeld een roodborstje of een koolmees. Overvliegende vogels tellen niet mee: je gevederde vriend moet echt landen.

Tel de vogels van een soort niet bij elkaar op, maar schrijf op hoeveel vogels van één soort er maximaal tegelijk in jouw tuin aanwezig waren. Zie je eerst 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan is je uiteindelijke score dus 5 koolmezen en niet 8 koolmezen. De telling geef je vóór 1 februari om 12.00 uur door via de website van de Nationale Tuinvogeltelling.

Even opfrissen

Het beste moment om je klapstoel en verrekijker tevoorschijn te halen is in de vroege morgen. Vogels zijn dan het meest actief. Even vergeten hoe een grote bonte specht er ook alweer uitziet? Check dan dit handige overzicht van de 25 meest voorkomende tuinvogels, inclusief bijpassende geluiden. Zo ben je binnen no-time een echte vogelaar!

Voor meer informatie: vogelbescherming.nl

pimpelmees

Aanmelden als lid

De wijkvereniging Oud Voorburg is er voor u! Hoe meer bewoners lid zijn, hoe krachtiger onze stem is.
De contributie bedraagt € 10,00 per kalenderjaar per persoon of gezin, ongeacht het tijdstip van aanmelding.
Wij verzoeken u te betalen na ontvangst van de acceptgirokaart.

Ja, ik meld mij aan als lid!